W A I T I N G .
D'Owner;
Just call me Wanie, 19teen :)


Assalamualaikum! I'm Wanie, 19 years old. Live in Kuala Lumpur :D
Just Smile

bold, underlined, italic
blockquote

click the number;
secret box

1 2 3 4
1. Archive
2. Banner
3. Contact me
4. Ask.fm

Walkie Talkie;
chat box


*PUT YOUR CBOX*

Friends;
my followers


*PUT YOUR FOLLOWERS WIDGET*

Credit;
thanks to;

Template by : Ra
Basecodes : Ra
Image by : Tumblr & Google
Edited by : Amira
kisah KITA :)
Wednesday, April 9, 2014 | 4:32 AM |




ok .. lama nya tak cerita kat sini ..
ok mula-mula cerita pasal study dulu ..
saya ditawarkan diploma pengajian perniagaa..
ni gambar waktu orentasi .. so ini menandakan .. keputusan pra perdagangan melayakkan saya menyambung pelajaran ..

ini adalah diantara kawa2 rapat dan budak bilik .. 
so far alhamdulillah semuanya berjalan lancar ..
kelas ok .. pensyarah ok .. kekawan ok . bilik pun ok ..
dan alhamdulillah aku boleyh follow apa yang diajar ..

ok yang ni cerita pasal subjek HBU ..
kami kena berkawad .. walaupun tak menang .. kitaorang tetap enjoy ..
dan saya merupakan kedua terbaik untuk kawad individu .. hahaha
best sangat .. dan ada orang tu kata saya kawad macam kartun .. 
wahal dia tak tengok pun .. ahahaha mengada jew ..
hmmm ini lah faktanya ...
saya selalu rindukan awak MH .. selalu ..
tapi hanya saya .. sebab awak tak ada pun perasaan macam tu ..
walau macam mana pun setiap kali saya mesej , awak akan reply ..
saya happy sangat ..
kadang2 saya misscall je .. awak mesti akan mesej saya , tanya nak apa ..
haha sweet sangat ...
saya ingat awak layan sebab awak sebenarnya masih sayangkan saya
tapi hakikatnya awak terpaksa ..
hmmm sakittttnyaa awak ..
awak , saya sedeyh sangat bila awak buat saya macam tu ..
hmmm saya tak sangka awak .. rupanya awak betul2 dah ada orang lain 
dan awak hanya berniat untuk mempermainkan saya ..
terkilan sangat awak ..
saya betul2 sayangkan awak ..
tak ada niat pun nak mempermainkan awak ... kenapa awak , kenapa ..
hmm
jujur awak ... saya sentiasa cuba sedaya upaya saya untuk tidak menangis ..
tapi airmata ini akan mengalir bila saat saya rindukan awak ..
sentiasa mengalir awak ..
awak benarkah perasaan ini ..
patutkah saya maseh brharap pada awak ..
hmmm saya tak tahu awak ..
awak saya terpaksa block awak dari wechat dan fb ..
saya cuba awak dan terus mencuba untuk lupakan awak ..
tapi kadang2 awak hadir dan terus hadir dalan ingatan saya ..
hmmm
ye . saya tahu kenyataan ini ..
saya tahu apa maksud takdir ..
tapi takdir boleh berubah dngan doa ..
sekarang saya hanya mampu berdoa .. supaya kita sama2 bahagia ..
sama ada kita bersatu atau tidak .
biarlah itu menjadi ketentuan ALLAH ..

ok , salah satu cara untuk lupakan awak ... 
saya terima orang yang betul2 sayang saya ..
tapi
hati masih juga mengingin kan awak ..
saya akan terus mencubaa ..

saya harap orang baru ni akan fahami situasi saya yang maseh sayangkan awak ..
saya tak tahu apa yang saya harus buat sebenarnya ..
jujur padanya .. atau terus mencuba untuk sayangi dia walaupun saya tak tahu bila masa itu akan tiba ..
sebab dah lima bulan saya maseh sayangkan awak , walau apapun awak dah cakap, buat ..
hmmm ntah laaa ..

#saya tak tahu .. semua yang jadi pasti ada sebab .. saya harap tak ada yang terluka atau melukai ..





























sakitku biarlah ia menjadi rahsiaku ..
Monday, February 3, 2014 | 6:45 PM |


ok now lama tak merepek kan ... so start with my parents ..
so far ok jew .. alhamdulillah tak ada apa-apa yang jadi ..
kita orang happy together .. haha speaking kau .. mampu ! . hahahaha
setiap hujung minggu balik .. nothing happen ..
dan yang best time raya cina hari tu balik pulau pangkor ..
yahooooo .. hahahhahaha ..
happy dan happy ..
sebenarnya fake je .. kat kampung aku banyak menyendiri ..
merindui insan yang tak kunjung tiba ..
tapi disebab kan family aku .. aku kena bajet cool ..
cewah . hahahha 
dan alhamdulillah perjalan pergi dan balik berjalan lancar ..


ok ayat ni mengingat kan aku kat dia ...
OMG ... aku pernah invite dia datang umah dan time tu sweet moment habis bila dai nak jadi sebahagian dari keluarga aku .. walaupun dia tahu kekurangan aku dan family aku ..
hmmmm .. sakitnya hati ini bila mengenangkan dia ..
sabar wani sabar ..
one day pasti akan ada keajaiban yang terjadi dalam hidup kau ..
ALLAH tu MAHA ADIL ..
aku tak nak dia terima walau apa pun balasan ..
kalau itu yang buat dia bahagia .. hmmm aku pasrah ..


dan walau macam mana pun kau selalu buat aku tersenyum ,
tak dinafikan hati aku sakit saat berhubungan dengan kau ..
sebab aku sedar kita hanya kawan .. oh tidakkk
mengapa sulit sangat aku menerima kenyataan itu ..


kau minta aku buka pintu hati aku untuk orang lain sedangkan dulu kau minta aku kunci pintu hati aku hanya untuk kau ..
mengapa mudahnya kau mengeluarkan kenyataan itu ,,
kau ingat hati aku adalah kepingan purzle suka-suka hati nak cabut dan cantum ??
hmmmmm 
cakap la apa kau nak cakap ..
aku tetap dengan pendirian aku untk menunggu kau ..
sampai bila ..
aku pun tak pasti ... 
kawan-kawan , keluarga semua dah pakat membebel dengan aku ..
tapi aku trima .. kerana penderitaan ini aku yang ingin kan ..


ok now pelajaran aku ok ..
tak ada apa pun yang tak di ingini berlaku ..
cewah ayat ..
haahahahhaha
hmmm 
aku sentiasa sibukkan diri dengan belajar ..
tapi ingatan pada kau hmmm ntah laaa
susah nak diluahkan rasa yang kau tak perlukan ..
aku cuma harap aku berjaya dalam pelajaran ..
aku tak nak dicintai atau menyintai sesiapa kecuali MHBMZ
sampai bila ??? aku tak tahu ..


jadi drama akan sentiasa dijalankan ..
fake smiles and everything ..
hmm
senyum dan senyum wani :)


jadi untuk menjayakan watak ni ..
aku kena selalu senyum ..
tak siapa pun yang akan faham kedukaan di hati kau kecuali dia yang SATU ,
ingat wani semua yang jadi ada hikmahnya ..
mungkin dah nak masuk empat bulan kau menderita ..
sabar dan cuba jangan terlalu mengikut perasaan ..
kenapa ex tak boleyh jadi kawan ?
aku sendiri pun tak ada jawapan ..
 dan walau macam mana pun ..
aku kalah dengan kata2 dan janji aku ..
janji yang aku kan pergi dan tak akan kembali dalam hidup dia kalau dia tak perlukan aku ..
seperti dia yang minta aku setia tapi akhirnya ..
aku sendiri tak percaya dengan kenyataan dia ..
aku tak percaya dengan apa yang dia kata ..
sikit pun tak ..
dan disebabkan itu aku masih menantinya ..
sampai bilaaa ..
hmmm

#aku harap aku kuat nak hadapi semuanya ..
aku yakin dengan satu ayat dalam AL-QURAN ..
"ALLAH tak akan menguji hambanya melebihi batas kemampuannya"
mungkin apa yang jadi ada sebab dan hikmah nya ..
sakit fizikal dan mental yang aku alami .. biar aku jew yang tahu ..
 assalamualaikum :)